Ungarsk Rødvin

Se en hurtig video eller læs for neden om Ungarsk Rødvin

Karpaternes bassins klimatiske forhold er ideelle til at producere lette, frugtagtige vine, især fra druesorterne Kékfrankos, Kadarka, Zweigelt og Portugieser. De vigtigste områder for sorte druer med tykke skind og højt tanninindhold findes omkring Szekszárd, Villány og Csongrád. Her er temperaturen varm nok til at druerne kan modne fuldt ud. I Villány produceres særligt fine vine af Cabernet Franc, der kan lagres i årevis. Men også Cabernet Sauvignon, Merlot og Syrah producerer unikke og spændende vine i dette vindistrikt, der kan sammenlignes med internationale vine. Det er populært at blande vine fra forskellige druesorter, hvilket også gælder for andre vinregioner, såsom det berømte Bordeaux-område. Vine, der er rige på tanniner, er blandt verdens mest langtidsholdbare vine.

Vores koncentrerede og elegante vine, der ikke er alt for tanninholdige, kan udtrykke karakteristika fra deres produktionsområder. En unik specialitet fra Karpaternes bassin er en rødvin, der hedder Bikavér (tyrens blod), som produceres i Eger og Szekszárd. Denne livlige vin har en frisk syrlighed og er baseret på Kékfrankos. Farvespektret i rødvin skyldes delvist druesorten selv. Når vinen modnes, falder dens farveintensitet gradvist. Det skyldes, at tanninerne absorberes gradvist i vinen, hvilket lyser dens farve. Vinen får dog en varmere farvetone i processen, ligesom hvidvine.

Hvis du ønsker at komme godt omkring rødvine fra Ungarn, så foreslår vi at du prøver følgende:

  • Kadarka: Madvin til fed og rig mad, minder meget om Pinot Noir
  • Turan: Grødet, frugtig og tung madvin der passer perfekt til mellemøstligt mad
  • Bikaver (Bulls blood): Kan man ikke komme udenom. Seriøs rødvins-blend fra Ungarn
  • Bordeaux blends: De laves mange steder, men især fra Szekszard og Villayni er fornuftige
  • Kekfránkos (Blaufrankisch): Dejligt down-the-road rødvine, som Ungarn producerer god kvalitet af
  • Cabernet Franc: Vores personlige favorit drue fra Ungarn. Der produceres fantastiske mono-Cabernet Franc herfra, og især Villayni Franc er værd at prøve

Prøv nogle af vores kunders favorit-vin

1 af 4