Sådan opbevarer du din vin

Sådan opbevarer du din vin

En kælder med god ventilation og næsten konstant temperatur og luftfugtighed giver de perfekte opbevaringsforhold for vin; flaskerne bør opbevares sidelæns.

Sådanne vinkældre er normalt en luksus, som kun folk, der bor på landet, kan nyde godt af; men hvis du tager nogle ting i betragtning, kan du skabe et passende sted til at opbevare vin hvor som helst.

Den enkleste og mest professionelle, selvom ikke særlig billige og pladskrævende løsning er at købe en vinkøleskab. I dag har de fleste køleskabsproducenter vinkøleskabe i deres sortiment. De mest professionelle har forskellige temperaturzoner, så du kan holde både mousserende vin og fyldige rødvine ved deres optimale temperatur. Ved design af vinkøleskabe har producenterne også til hensigt at undgå de lette vibrationer, der skyldes driften af enheden, hvilket sikrer roligere, mere passende forhold til opbevaring af vine.

Selv hvis du ikke har en kælder eller et vinkøleskab, er der heldigvis mange muligheder, så det er faktisk nemmere at være opmærksom på, hvad man skal undgå, dvs. de ting, du aldrig skal gøre med vin:

  1. Udsæt aldrig vinen for intense temperaturændringer, ekstrem varme eller ekstrem kulde (en varm bil på en solrig dag er nok til at ødelægge en god flaske vin).
  2. Udsæt aldrig vinen for direkte sollys. Den opbevares bedst væk fra lys. (Toppen af et køkkenskab er ikke et godt sted.)
  3. Opbevar ikke flasker med korklukninger oprejst. Korken kan tørre ud mere let, hvis du opbevarer flaskerne oprejst, hvilket resulterer i en dårligere tætningsevne og dermed uønsket oxidation.
  4. Opbevar ikke vin i nærheden af kemikalier. Vin er en levende, åndende væske, så visse kemikalier kan forårsage uønskede reaktioner inden i vinen, hvis de trænger ind i flasken gennem korken.
  5. Opbevar ikke flasker i nærheden af kilder til vibrationer eller varme. Vibreringen fra en subwoofer eller varmen fra en radiator kan begge skade vinen.

En af de nederste hylder i et køkkenskab eller et hjørne i skabet kan give ideelle steder at opbevare vin, så længe de er langt væk fra ovnen.

Det vigtige er, at flaskerne opbevares sidelæns, temperaturen er relativt konstant, vinen ikke er udsat for direkte sollys, og at de ikke flyttes for ofte.

Hvis du har flasker med hvidvin eller rosé, kan du endda opbevare dem i køleskabet, så de er klar til at åbnes og nydes til hvert et tidspunkt - bare sørg for at de ikke opbevares der inde i alt for lang tid.

Tilbage til blog