Vinagora 2023 resultater: En af Ungarns førende vin-konkurrencer

Vinagora 2023 resultater: En af Ungarns førende vin-konkurrencer

Vinagora er navnet på en af Ungarns mest prestigefyldte vin konkurrencer, der netop har offentliggjort sine resultater for 2023. Blandt vinderne finder vi 3 af vores vine, som vi er utroligt glade for har fået en medalje. Heriblandt en 'Best-in-show' medalje.

Denne årlige begivenhed afholdt af Vinagora samler vinelskere, eksperter og producenter fra hele verden for at fejre og anerkende ekspertisen inden for vinproduktion. 

Med mere end 30 års erfaring i at arrangere vin konkurrencer på det højeste professionelle niveau er Vinagora kendt for sin troværdighed og prestigefyldte status. Resultaterne af denne konkurrence er blevet kvalitetskontrolleret af de to vigtigste internationale organisationer, OIV (Den Internationale Vinorganisation) og VINOFED (Verdensforbundet for Store Vinkonkurrencer). Dette sikrer, at bedømmelsen af vinene er objektiv og i overensstemmelse med international standard.

Vinagoras jury består af anerkendte vineksperter fra hele verden, der vurderer hver vinprøve i udvalg for at minimere påvirkningen af individuelle smag og præferencer. Bedømmelsen er baseret på det anerkendte 100-punktsystem af OIV, men med yderligere aspekter og tid dedikeret til hver vin for at sikre en retfærdig og grundig evaluering.

Vinagora lægger også stor vægt på optimale betingelser for vurdering af vine. De sørger for, at hver prøve bliver evalueret under optimale forhold og begrænser antallet af prøver, der smages på en enkelt dag. Dette sikrer, at dommerne kan opretholde deres fokus og give hver vin den opmærksomhed, den fortjener.

Sådan fordeles medaljerne

Vinagora awards

Vinagora tildeler kun medaljer til den bedste tredjedel af prøverne i hver hovedkategori. Dette forhindrer "pris-inflation" og sikrer, at kun de mest ekstraordinære vine bliver anerkendt. De almindelige medaljer uddeles efter det anerkendte 100-points system hvor 'Grand Gold' skal have mindst 93 point, 'Gold' skal have mindst 89 point og 'Silver' skal have mindst 85 point.the 

Udover de traditionelle medaljer, har Vinagora også etableret specielle priser for at anerkende enestående præstationer. Dette inkluderer 'Champion Prisen', der gives til den bedste vin i hver hovedkategori. Der er også 'Best of Country prisen', der tildeles den bedste vin fra et udenlandsk land, samt 'Best Hungarian Varietal Wines of VinAgora', der hylder de bedste ungarske vin inden for specifikke druesorter, såfremt der er mindst 15 vine tilmeldt inden for den druesort. 

Champion Prisen er en af de mest eftertragtede priser ved Vinagora. Dommerne foretager en parallel re-smagning af de fem vine, der har opnået de højeste point og mindst én guldmedalje i deres respektive kategorier. Den vin, der vinder Champion Prisen i hver hovedkategori, får æren af at blive betegnet som den bedste repræsentant inden for sit område.

Vinagora konkurrencens resultater og medaljer er anerkendt som en troværdig indikator for kvalitet og eksperimenterende vinproduktion. Vinelskere og branchefolk kan forvente at se Vinagora medaljer på flaskerne som et tegn på ekspertvurdering og anerkendelse.

For at fremme resultaterne og fejre vinderne bliver der skabt en brugervenlig hjemmeside, hvor man nemt kan søge efter resultaterne.

Se alle resultaterne her.

"Vores" vins medaljer

3 vine fra vores udvalg, har fået en medalje til Vinagora 2023 konkurrencen.

Den første er:

Infusio 2020 - Champion Vinagora 2023

 

Vores 'Infusio' rødvin fra 2020 modtog årets Champion pris. Det betyder derved, at, af de tilmeldte rødvine til årets Vinagora konkurrence, er Infusio 2020 blevet kåret som den allerbedste af alle disse. 

Vi er ovenud lykkelige over dette resultat, som faktisk ikke overrasker os synderligt. Infusio er simpelthen en klassevin og den kommer til at ligge godt på vores lager i mange år. 

Læs mere og køb Infusio 2020 her

 

Den anden vin der fik en pris er også inden for rødvinskategorien:

Vili Papa Cuveé 2016 vinagora medalje

'Grand Gold' medalje til vores Vili Papa Cuveé fra 2016. 

Endnu engang overrasker det os ikke. Thummerer har placeret sig på det Ungarske vin marked, som en producent af kvalitetsvin igennem mange år. Deres Vili Papa serie bliver ved med at opnå hæder og anerkendelse, både nationalt og internationalt. 

Læs mere og køb Vili Papa Cuveé 2016 her

 

Den sidste af de tre vin er også en rødvin:

Sauska Cuvee 7 Villayni 2018 vinagora medalje

'Gold' uddeles til Cuvée 7 Villany fra Sauska, som laver fantastiske Bordeaux rødvine i den varme Villayni region. 

'Cuvée 7 Villanyi' er en høj kvalitetsvin med en intens smag af tobak og friskhed i form af mynte. Vinen har en fantastisk næse og en smuk, silkemat struktur med lang finish.

Læs mere og køb Cuvée 7 Villany 2018 her

 

Vinagora konkurrencen er en årlig fejring af vinens kunst og håndværk. Med sin lange historie, internationale anerkendelse og dedikation til at fremme kvalitet og innovation inden for vinproduktionen fortsætter Vinagora med at sætte standarden for vin konkurrencer i Ungarn og i hele verden.

Hold øje med Vinagora 2024, hvor nye vine vil blive bedømt og hyldet, og vinverdenen igen vil blive fascineret af de exceptionelle præstationer og smagsoplevelser.

Tilbage til blog