Juni 2024: "Den store sommer-test"

Juni 2024: "Den store sommer-test"

Nedenstående er et uddrag af månedens destination på 'Den Ungarske vin-rejse'. Som medrejsende på 'Den Ungarske vin-rejse', modtager man hver måned en kurateret kasse med 3 ungarske vine, repræsenterende unikke vinområder og druesorter og får eksklusive fordele.

Samlet værdi: 614 kr.

Jeg har brug for jeres hjælp. I skal hjælpe mig i den store sommer-test. Er der nemlig én ting, som jeg blot har kradset overfladen på – så er det rosévin og dens kompleksiteter.

I denne måneds destination, skal vi smage på en masse sommer-vin fra Ungarn. To af dem er hvidvine, som vi er helt tossede med allerede – men fire af dem er forskellige Rosévine, som vi har behov for noget input til.

Kasper tester vin

Ungarske rosévine tilbyder en dejlig fusion af tradition og innovation. Lavet af indfødte druesorter som Kékfrankos og Kadarka, udtrykker disse rosévine Ungarns forskelligartede vinregioners terroir. Med deres livlige farver og forfriskende syre fortryller de smagsløgene med noter af modne bær og en subtil mineralitet.

Deltager på 'Den Ungarske vin-rejse' har fået tilsendt et link, hvori de kan bedømme de fire rosé vine og derved give en hjælpende hånd med, samt have indflydelse på næste års sommer-import. 

Jeg håber at de danske sommer-guder (Peter Tanev, blandt andre), vil love godt sommervejr i juni måned, så I får mulighed for at lave testen på terrassen eller i haven.

Tilmeld dig 'Den Ungarske Vin-Rejse'

Læs mere om ungarsk rosévin her

 

Tilbage til blog
 • Ungarsk vin, Sargamuskatoly hvidvin fra Sauska i ungarn

  Vin 1: Sárgamuskotály

  Ved første duft fornemmes en sødlig aroma med tydelig muskat-karakter og modne ananasnoter. Smagen er tæt og rund, med en vidunderlig citrussyre og høj mineralitet.

  Smagen kan beskrives som aromatisk med noter af hyldeblomst, stikkelsbær og honning. Syren er god og velafbalanceret, og den tørre og friske smag minder om en Sauvignon Blanc. Tokajis terroir skinner virkelig igennem i denne simple hvidvin.

  Læs mere 
 • Kekfrankos / Blaufrankisch hvidvin kaldet "Incognito" fra Lajver vinfarm fra Szekszard vin-regionen i Pannon regionen i Ungarn

  Vin 2: Incognito

  Når man tager en tår, kan man straks mærke en drejning i vinen. Den har friske, sprødehindbær, ferskner, hvide jordbær, grønne æbler og en snert af cremethed. Det er en ren, flot og smigrende vin med energi, renhed, venlighed og finesse.

  Læs mere 
 • Ungarsk rosé fra Jekl

  Vin 3: Rosé Cuvée 2022 fra Jekl Pinceszet

  Rosé Cuvee fra Jekl er en elegant vin fremstillet af en blanding af Kadarka og Pinot Noir druer. Denne kombination, samt regionen den er produceret, giver vinen en varm og indbydende aroma, der straks vækker sanserne. Denne rosé tilbyder en utrolig behagelig smagsoplevelse. Den er let, men fylder munden med en rund og tilfredsstillende følelse, der gør hver slurk til en fornøjelse.

  Læs mere 
 • Ungarsk Rosé, Servus fra Maul Zsolt

  Vin 4: Servus Rosé 2023

  Denne rosé har en super blomstrende og sød duft, der minder om søde kirsebær. Smagen er ligeledes sød, med en markant kirsebærnote, der giver vinen sin festlige karakter. Ud over kirsebær kan man også fornemme vilde hindbær og en let hybenkrydderi, som tilføjer en spændende dimension til smagsoplevelsen. Vinen har en tættere struktur end gennemsnittet for rosévine, hvilket gør den til en unik og bemærkelsesværdig vin.

  Læs mere 
 • Ungarsk Rosé, fra Haraszthy

  Vin 5: Pinot Noir Rosé 2023

  Vinen har en sød næse med tydelige noter af jordbær og hindbær, som er klassiske for pinot noir rosé. Denne sødmefulde bouquet suppleres med et strejf af tyggegummi og eksotisk litchi, hvilket gør den særligt charmerende. Når du smager vinen, vil du opleve en livlig frugtkarakter med hindbær og solbær, afbalanceret af en frisk syrestruktur, der giver vinen en levende og sprød finish.

  Læs mere 
 • Ungarsk siller vin fra Eszterbauer i Ungarn

  Vin 6: Fuxli Siller 2022

  Vinen er blød og floral med en let krydret undertone og er domineret af nuancer af rødvin, hvilket gør den til et fremragende valg for dem, der søger noget andet end den traditionelle rødvin eller rosé.

  Smagen er som at drikke en rødvin, men med en forfriskende afslutning, perfekt til lune sommeraftener. Denne balance mellem dybde og friskhed gør Fuxli til en fremragende ledsager til både lette og mere komplekse retter.

  Læs mere 
1 af 6

Kære Vinelsker,

Vi håber, at du har nydt denne smagskasse med ungarske rosévine, som vi med stor glæde har sammensat til dig. Ungarn, med sin rige vintradition og mangfoldige terroir, er en skattekiste af vinoplevelser, og deres rosévine er ingen undtagelse.

Ungarsk rosévin er kendt for sin friskhed, frugtige aromaer og delikate smagsnoter. Fra de lyse, sommerlige varianter med noter af jordbær og hindbær til de mere komplekse og krydrede udgaver, er der en rosé for enhver smag og anledning. Disse vine er perfekte til varme sommeraftener, lette måltider og hyggelige stunder med venner og familie.

Rosévinenes kvalitet afspejler Ungarns vintraditioner, hvor både gamle og nye generationer arbejder side om side for at skabe vine, der er unikke, men alligevel tro mod deres rødder. Druer som Kékfrankos, Kadarka og Pinot Noir bliver til fantastiske roséer, der både forfører og imponerer.

Vi har udvalgt disse vine specifikt for at give dig en smagsrejse gennem Ungarns vinmarker. Vi håber, at hver flaske har bragt glæde og nye opdagelser til din vinsamling.

Tak fordi du har valgt vores smagskasse, og vi ser frem til at dele endnu flere spændende vinoplevelser med dig i fremtiden.

Skål og god sommer!