Februar 2024 - 'Den gode start'

Februar 2024 - 'Den gode start'

Månedskassens værdi: 678,- DKK

Jeg er begejstret for at præsentere det første stop på Den Ungarske Vin-rejse: "Den Gode Start" - vores første månedskasse med håndplukkede ungarske vine. Vores mission er at levere en unik og autentisk vinoplevelse direkte til din dør, og denne måned er ingen undtagelse.

kasper christensen under vinsmagning

På vores første stop, vil jeg gerne give dig den fulde oplevelse af ungarsk vin, da Ungarn nemlig kan levere på næsten alle vin-parametre. Derfor inkluderer denne månedskasse en nøje udvalgt hvidvin, en skøn rødvin og en forførende dessertvin. Hver flaske er omhyggeligt udvalgt for at repræsentere det bedste af ungarsk vinmagerkunst.

Den bedste måde at opleve månedens vin på, idet vi har med 3 forskellige typer vin at gøre, vil helt klart være lave en skøn 3-retters menu. Det er absolut ikke et krav, hver vin kan sagtens stå alene og nydes uden mad, men mit råd, som din rejseguide, vil være at sammensætte noget godt mad til en god lørdag aften.

Et godt eksempel på en menu ville være:

  1. Hvidvin: Kartoffel-porre suppe med bacon, da hvidvinen har en god mineralsk undertone
  2. Rødvin: Et godt stykke oksekød med svampesovs, da vores rødvin har en god balance mellem frugt og tanniner
  3. Dessertvin: Enten gå alternativt og server Foie gras (eller lignende rig mad), eller baser en dessert på f.eks. figner

Vi ses i næste måned, venlig hilsen din rejseguide,

Kasper.

Tilmeld dig 'Den Ungarske Vin-Rejse'

Tilbage til blog
  • Kekfrankos / Blaufrankisch rødvin fra Toth Ferenc vinfarm ved Eger vin-regionen i Ungarn

    Vin 1: Egri Kékfrankos Superior

    Med Tóth Ferencs Kékfrankos Superior, har vi her at gøre med en dyb rødvin. Aromaerne er intense og komplekse, med noter af blå frugter, kirsebær og kakao, Smagen er silkeblød med lave tanniner og en vedvarende eftersmag. Den har også en spændende amaretto karakter, der dukker op midt i smagen. Tanninerne er faste, men velmodnede og kombineret med en lys syre, der viser, at vinen stadig har et stort potentiale

    Læs mere 
  • Harslevelu hvidvin fra Kolonics vinfarm fra Somloi vin-regionen ved Balaton søen i Ungarn

    Vin 2: Hárslevelű

    Denne hvidvin fra Kolonics har en smag af delikate blomsteragtige noter, primært lindblomst, lindblomsthonning og kastanje. Derudover byder den på modne aromaer af stenfrugter, pære, abrikos og fin honning, med en tilbageholdt parfumeret duft. Den er velafbalanceret med en silkeblød tekstur, medium krop og blød syre.

    Læs mere 
  • Aszu 6 Puttonyos dessertvin fra Serpens vinfarm fra Tokaji vin-regionen i Ungarn

    Vin 3: Aszú 6 Puttonyos

    Med 182 gram sukker per liter, har vi her en frisk og unik Aszú varation med en rund og fyldig smag, perfekt til servering af kage og desserter. Serpens Aszú har en god balance mellem sødme og syre (som nogen gange kan være svært at finde). Af duft- og smagsnuancer kan nævnes abrikos, kanelsukker og frugter. Den har også noter af fadet og lakrids, men er ikke for sød, og man kan fornemme smør på syren.

    Læs mere 
1 af 3

Lad os dykke lidt dybere i årsagen til denne måneds destination

Ungarn, et land rigt på historie og kultur, byder ikke kun på storslåede slotte og panoramaer, men også på en rig og mangfoldig vinkultur. Landets vintradition, der går tilbage i årtusinder, afspejles i dets evne til at producere vine, der passer til enhver lejlighed og enhver smag.

Derfor var det vigtigt for mig, at det første stop på vores rejse, gav dig så bred variation som muligt. Vi kunne ikke tilføje alle typer vin i den første kasse, men læs her for neden om den bredde der eksisterer i Ungarn.

Vinmarker med Sjæl:

Ungarns vinmarker er som et patchworktæppe, hvor hver region og hver druesort fortæller en unik historie. Fra de solbeskinnede bakker i Eger til de rolige søer i Balaton til den historiske Tokaj-region, har Ungarn en bred vifte af klimaer og jordtyper, der giver næring til forskellige druesorter.

Hvidvine, Rødvine og Alt derimellem:

Ungarn er ikke begrænset til en enkelt type vin. Tværtimod, landet er kendt for sin mangfoldighed af både hvidvine og rødvine. Fra den karakteristiske Tokaj Aszú, en sød hvidvin, der bærer arven fra konger og kejsere, til den kraftfulde Bull's Blood (Egri Bikavér) fra Eger-regionen, har Ungarn vine, der tilfredsstiller enhver smagspræference.

For de Festlige Øjeblikke:

Skal du fejre en særlig lejlighed? Ungarn har et imponerende udvalg af mousserende vine, der sprudler af festlig elegance. Fra det ikoniske Szeksárdi Brut til det forførende Törley Charmant, er disse bobler perfekte til at løfte enhver begivenhed til nye højder.

Til Afslapning og Nydelse:

Hvis du foretrækker en aften med afslapning, har Ungarn også lækre vine til en stille stund. Prøv en velafbalanceret Pinot Gris fra Villány eller en silkeblød Kadarka fra Szekszárd. Disse vine er som et nedsænkning i landets rige kulturarv og natur.

Kulinariske Parninger:

Ungarns vine er også perfekte ledsagere til landets lækre køkken. Fra den krydrede Goulash til de delikate retter med paprika og ost, kan du finde en vin, der komplementerer enhver smagssensation.

En Skål til Mangfoldighed:

Ungarsk vin er ikke kun en drik; det er en rejse gennem kulturelle lag og historiske nuancer. Uanset om du er til hvid, rød, mousserende eller noget midt imellem, vil du opdage, at Ungarn har en vin, der passer til enhver lejlighed. Så næste gang du hæver et glas ungarsk vin, hæver du det også til en historie, der strækker sig tilbage i tid - en skål til mangfoldigheden af smag i hvert enkelt glas.

Skål!