Ungarsk vin, mad-vin

Maj 2024 - 'Den flydende måltidskasse'

Samlet værdi: 527 kr.

Det her, det bliver spændende. Og lidt angstprovokerende for undertegnede. Det er tid til at smage på vine, som først står ret og giver honnør, når den serveres med den rette mad.

Madlavning ungarsk vin

I Ungarn findes der vine, man bare ikke kommer udenom. Men mange af disse typer vin, er ikke nogen man ville kalde ”Crowd Pleasers”. Nej, de er meget specifikke i deres udtryk, og jeg brugte lang tid på at vurdere, om de egentlig skulle med mig hjem til Danmark eller ej. Nogle af dem kom med.

Disse vine kalder jeg for ”mad-vine”. Jeg har prøvet at google mig frem til, hvorvidt det egentlig er det rette udtryk eller ej – men om ikke andet, så bruger jeg personligt det udtryk for vine, som excellerer når de parres med den korrekte ret. Jeg håber du er klar på at eksperimentere lidt.

Vi skal både have smagt en hvid-, rød-, og dessertvin, som alle har sine egne særskilte karakterer. Det kan diskuteres hvorvidt dessertvinen kan drikkes uden akkompagnerende mad, men jeg mener at det er meget individuelt. Jeg er personligt så stor en favorit af søde vine, at jeg ofte nyder dem for sig selv.

På de næste par sider, vil jeg komme med forslag til gode retter til disse vine. Men, hvis det er noget i vælger at gøre, hører jeg meget gerne om andre retter i med succes har prøvet at matche vinene til. Hvis I finder en ret der passer ekstraordinært godt, så send mig en mail eller besked på de sociale medier – og så vil jeg sørge for at dele dem med dine fælles medrejsende.

Tilmeld dig 'Den Ungarske Vin-Rejse'

Tilbage til blog
 • Tør Szamarodni hvidvin fra Naar vinfarm fra Tokaji vin-regionen i Ungarn

  Vin 1: Tør Szamarodni

  Smagsnuancerne i denne Szamarodni er primært honning, grønne valnødder, æbleskræl, kamille-noter og en såkald ’rancio’ karakter. Da vinen er lagret under ”flor”, får den en delikat oxidativ karakter, der giver vinen denne "rancio" smag og en let sur og ’tangy’ kvalitet, som er super spændende.

  Læs mere 
 • Turan rødvin fra Kohari vinfarm fra Eger vin-regionen i Ungarn

  Vin 2: Turan

  I denne mono-rødvin på Turan, har vi alle de primære karakterer der gør sig gældende ved Turan. Den er fyldig med høj alkohol og fremtrædende tanniner, men bevarer også en følelse af friskhed. I aromaen har vi roser, violer, druer og krydderier fra de fornævnte orientalske basarer. Smagen er præget af tørre, runde syrer, rige, bløde tanniner og eksplosive krydrede smagsoplevelser. Eftersmagen er lang og slutter næsten aldrig.

  Læs mere 
 • Ungarsk vin: Late Harvest dessertvin fra Sauska vinfarm fra Tokaji vin-regionen i Ungarn

  Vin 3: Late Harvest Cuveé

  Duften er præget af tørrede figner og safran. På ganen er vinen fyldig, lang og rig med noter af fersken, tørret tranebær, modne mango, melon og kandiseret appelsin i en superfint afbalanceret smag, der giver dig lyst til mere.

  Læs mere 
1 af 3

Oplev Ungarns Kulinariske Skatte: Madvenlige Vine til Enhver Anledning

Velkommen til en verden af ​​ungarsk vin, hvor tradition møder innovation, og smagsoplevelser bliver til uforglemmelige øjeblikke. Vores udvalg af ungarske madvenlige vine er nøje udvalgt for at ledsage dine kulinariske eventyr med elegance og finesse.

Ungarn er kendt for sit mangfoldige køkken og rigelige smagsoplevelser, og deres vine er skabt til at supplere og forstærke disse delikate smagsoplevelser. Uanset om du nyder en let frokost i solskinnet, en hyggelig middag med venner eller en formel banket, har Ungarn den perfekte vin til at fuldende din madoplevelse.

Fra de klassiske smagsnuancer af Chardonnay til de unikke aromaer af Turan og den forførende sødme af Late Harvest, deres udvalg af ungarske vine er skabt med omhu og præcision for at imødekomme enhver smag og enhver lejlighed.

Uanset om du er en erfaren vinkender eller blot begynder at udforske verdenen af ​​ungarsk vin, vil deres madvenlige vine tage dine smagsløg på en uforglemmelig rejse gennem Ungarns rige vintraditioner og kulinariske arv. Skål og velbekomme!