Juli 2024 - En dans på bobler

Juli 2024 - En dans på bobler

Nedenstående er et uddrag af månedens destination på 'Den Ungarske vin-rejse'. Som medrejsende på 'Den Ungarske vin-rejse', modtager man hver måned en kurateret kasse med 3 ungarske vine, repræsenterende unikke vinområder og druesorter og får eksklusive fordele.

Samlet værdi: 523 kr.

Det her, det har jeg glædet mig gevaldigt til. Det er tid til at introducere dig til Ungarske bobler!

Ungarske bobler fra torley

I løbet af det sidste års tid, har ungarsk mousserende vin fået en større og større plads i mit liv. Da jeg præsenterede de allerførste bobler i Frederiksberg i 2022, kunne jeg ikke engang svare på hvad ’Méthode Traditionelle’ betød – og i dag, skal jeg helst gerne have en flaske på terrassen hver anden weekend. Når vejret byder sig, som det gør for tiden.

Ungarske bobler har flere forskellige navne, som kan være dybt forvirrende. ’Peszgö ’, ’Gyöngyöző’ eller ’Habzó’. Det vigtigste er at vide, at ”Peszgö” er det man ville kalde ”rigtig champagne” – altså hvor boblerne er skabt inde i selve vinen. Læs eventuelt mere om dette på vores ”Lær om Ungarsk vin” sektion på hjemmesiden.

Af regioner er der heldigvis nok at vælge imellem. Laves der hvidvin, laves der med 99% sandsynlighed også mousserende vin. Hvis du vil have de helt traditionelle flasker bobler, så vil jeg gå efter de kølige regioner i ’Etyek-Buda’ eller ’Mór’. Derimod, hvis der skal lidt kant på smagsnuancerne, så producerer især Somloi og de fleste underregioner ved Balatonsøen,

De tre flasker bobler du skal smage denne måned er nøje udvalgt. Vi har både en klassisk Brut lavet på Chardonnay, samt en helt tør Brut Nature lavet på Ungarns yndlingsdrue Furmint – og til sidst en spændende flaske organiske bobler, der forhåbentlig overrasker positivt!

Tilmeld dig 'Den Ungarske Vin-Rejse'

Læs mere om ungarske bobler her

Tilbage til blog
 • Vin 1: Chardonnay Brut

  Duften er forførende. Søde litchi-frugter er det jeg umiddelbart får indtryk af. Ved atlæne sig tilbage og overveje situationen, får du også aromaer af citrus, gule æbler samt melon. Man kan næsten dufte det varme klima, især når der kommer et ekstra lag af fennikel, brød og gær oveni det hele.

  Smagsnuancerne er også ekstraordinære, men heldigvis på den gode ”dybe” måde. Hasselnødder, peanuts, småkager og yoghurt inviterer dig ind på en uforglemmelig rejse og byder dig velkommen til Hajós-Bajai med åbne arme og et smil på læben.

  Læs mere 
 • Brut Nature bobler fra ungarn, Fehervari i Somloi

  Vin 2: Brut Nature Furmint Reserve

  Indholdet i denne Brut Nature, giver duftaromaer der er meget typiske for denne typevin. Ristet brødskorpe er den overdøvende aroma – men her komme Furmint så ind og leger lidt. Citrusnoter og sommeræbler danser med den ristede brødskorpe.

  Når du tager en slurk, er vinen luftig og let. Boblerne danser på din tunge, og de livlige syrer giver dig en udsøgt og tør oplevelse. Og endnu engang gør Somloi det den er bedst til: De mineralske undertoner i den lange eftersmag, giver dig lyst til at drikke et glas igen og igen.

  Læs mere 
 • Ungarske bobler fra Budahazy i tokaji

  Vin 3: Esox II

  Denne flaske bobler overraskede mig, første gang jeg prøvede den. 40 % af mosten er lagret på brugte fade, og 60 % på ståltanke. Og selvom sukkerindholdet er relativt højt, så har den nogle fantastiske bobler og en skøn tørhed, som gør den rigtig drikkevenlig.

  Hársvelü druen overtager væsentligt i smagsnuancerne, hvor der er masser af stenfrugter, såsom sød fersken. Der er også en velkendt, relativ skarp, marmelade karakter, som undertrykker det høje sukkerindhold - og til sidst kommer der en skøn friskhed fra grønne æbler.

  Læs mere 
1 af 3

Peszgö i lange baner

Ungarske mousserende vine, kendt som "pezsgő", er juvelerne i Ungarns vinkultur og har vundet international anerkendelse for deres enestående kvalitet og unikke smagsprofil. Disse boblende skatte fremstilles med omhu og lidenskab ved hjælp af traditionelle metoder, der har været forfinet gennem århundreder.

På de solbeskinnede vinmarker langs Donau-floden og omkring Balatons bredder, findes de perfekte betingelser til dyrkning af druer af høj kvalitet, der danner grundlaget for de fortryllende pezsgő-vine. Med rødder i Ungarns rige vintradition, afspejler hver flaske en dyb forbindelse til landets unikke terroir og klima, hvilket giver dem en karakteristisk og uforlignelig smag.

Ungarsk pezsgő imponerer med sin kompleksitet og raffinement. Med noter af friske frugter, delikate blomster og en subtil mineralitet, danser disse bobler elegant på ganen og efterlader en forfriskende og mindeværdig oplevelse. Uanset om det er en fejring af livets store øjeblikke eller en hverdagslig fornøjelse, er ungarske mousserende vine en perfekt ledsager til enhver lejlighed.

Opdag den magi, der gemmer sig i hver boble af Ungarns mousserende vine. Lad dig forføre af deres skønhed, deres kompleksitet og deres unikke karakter, og lad dem løfte din smagsoplevelse til nye højder. Velkommen til en verden af ​​ungarske bobler - hvor tradition møder innovation, og hvert glas fortæller en historie om kærlighed og håndværk.