Houlbergs Vinblog anmelder vores vine

Houlbergs Vinblog anmelder vores vine

For et godt stykke tid siden, havde vi 3 af vores skønne ungarske vin forbi en ny vinanmelder - Houlbergs Vinblog. 

Ulrik Houlberg Iversen, som står bag Houlbers Vinblog, bryster sig af at være 'Danmark Flittigste Vinblogger'. Og hvis man følger ham på Instagram, Facebook eller på hans hjemmeside - så kan man godt forstå hvorfor. Man ser sjældent en vinanmelder udkomme med så mange anmeldelser som Ulrik, så det er et bredt kendskab han sidder med. 

Læs om anmeldeserne forneden. 

Cabernet Franc fra Feind

93/100 point (5,5/7 stjerner)

"Sikke da en fed charmetrold, der både buldrer, larmer, støjer og imponerer. Udover bulderet og skraldet, så er der landlighed samt sød lakrids og lakridskonfekt. Det dufter herregodt … dyrisk, vildt og fadpræget, rummelig med oksefond og en frugt af kogte blommer, brombær … alligevel med en rank kølighed … en mumsvin.

I munden har vinen en godt og frisk frugt … men der er sgu også godt med goddaw. Det er er brombær, blommer, hindbær og lidt ribs, lidt Campari bitterhed, lemon og samtidig tørhed. Det er helstøbt, men har måske ikke så megen Cabernet Franc karakter … men for pokker, hvor smager det fremragende … jeg er fan, så 93 point."

Læs den samlede anmeldelse her.

Hárslevelü fra Kolonics

91/100 point (5/7 stjerner)

"I næsen virker vinen nærmest smørret, men ikke som fx en Chardonnay, men har mere abrikos, tørret abrikos, hylde, tørrede ananasringe, stikkelsbær og en svag landlig slagsside med let mjød … og den har endda lidt samme blide syre som vikingebryggen og det er suppleret med blomsterpollen. Tæt, blød og fyldig.

Smagsmæssigt er vinen også både eksplosiv, rustik, kraftig og kompleks, men syren er mere maskulin, hårdtpumpet samt varm. Der er mest grape, men også noget lemon, abrikos, stikkelsbær, lidt umodne madæbler og peber … cremet, buttet og kraftfuld. 91 point."

Læs den samlede anmeldelse her.

Kékfrankos Superior fra Tóth Ferenc

93/100 point (5,5/7 stjerner)

"Det er en frugtrig sag, hvor der er blåbær, brombær, sorte kirsebær samt en smule hindbær, men derudover også flæsk og bacon, kakao, blæk, grafit … og med mere luft i glasset kommer kirsebærnoterne mere og mere frem.

I smagen er der godt med kraft, men på en elegant, kølig måde … nærmest med vulkansk mineralitet, koks, jern og samtidig meget saftig. Frugten er blåbær, kirsebær og ribs, der er mælkechokolade og vanilje, en frisk syre og slanke, syrlige tanniner, der bidrager til dette kølige, friske og stringente udtryk. 93 point."

Læs den samlede anmeldelse her.

Tilbage til blog