Jyllands Posten anmelder vores ungarske vin

Jyllands Posten anmelder vores ungarske vin

Vores første anmeldelser fra et "etableret" medie er nu kommet ind af døren. Danmarks allesammens 'Niels Lillelund' fra Jyllandsposten, har været et smut forbi Ungarn og samtidig haft et udvalg af vores søde dessertvin samt hvidvin forbi til en vinanmeldelse.

Det er der både kommet gode og realitets-tjekkende anmeldelser ud af. Vi takker og bukker ydmygt for muligheden. 

 

Læs om anmeldeserne forneden (hvis du ikke har adgang til JP) eller læs artiklen her

Furmint Birsalmas fra Sauska

91/100 point 

"Sødlig tone. Rig, mineralsk, ganske spændstig. Pæn længde."

 

Incognito fra Lajver

87/100 point

"Liflig vin. Ganske, ganske let rosa. Frisk syre, sprød mineralitet, diskret, pirrende bærsødme. Udpræget aperitif. Fra Pannon-regionen, nærmere betegnet Szekszár."

 

Olaszrizling fra Sipos

89/100 point

"Druen er olaszrizling som direkte oversat skulle betyde italiensk riesling. Det er den mest udbredte druesort i Ungarn, men den har ikke noget med riesling at gøre, om end den er identisk med østrigske welschriesling. Smagen kunne nu godt minde en del om riesling, også i denne relativt (!) fyldige variant, der bærer på en del frugt. Mild og blød med mere end et strejf af sødme."

 

Late Harvest Cuvée fra Sauska

89/100 point

"Sukkerniveauet er højt, men det er udpræget balanceret, cremet i udtrykker, botrytis-dybde, orangeconfit, brændt karamel og dog en dejlig friskhed. Virkelig let at drikke."

 

Top Selection Gröfi Juhfark fra Tornai

92+/100 point

"Kalket, stenet, let røget, ganske rig. Gennemgående citrusnote. Med ilt kommer en mere cremet struktur, eksotisk frugt, mango m.m. Smuk spændstighed og balance her, energisk nerve, en vin med personlighed."

 

Choice fra Feind

90/100 point

"Orange confit galore; botrytis slår igennem med honning og smør. Meget nydelig længde. Sødmen holdes fint i ave af en præcis syre."

 

Sárgamuskotály fra Sauska

87/100 point

"Liflig vin. Sprød og meget aromatisk m en fin syre og let røget, mineralsk touch. Slutter sødmefuld. "

Tilbage til blog